Skip to main content

Schipper - Lothar Hoekstra

Als zoon van een binnenschipper van jongs af groot geworden met een passie voor water, natuur en alles wat vaart.

Tijdens de vaartochten met de "Ebenhaëzer" probeer ik op ontspannen wijze deze passie met mijn passagiers te delen. Alle opvarenden krijgen de kans om zelf te ervaren hoe het is om met een dergelijk schip te zeilen. Ik vaar alleen, zonder personeel, met mijn gasten. Dit is een unieke formule waardoor iedereen betrokken wordt bij het zeilen.

Samen ervoor zorgen we dat we de wind in de zeilen houden. Er wordt continu gestuurd, maar als de zeilen eenmaal gehesen zijn hoeven we niet steeds actief bezig te zijn. Dit zijn de momenten waarop we heerlijk kunnen genieten van het water, wind, natuur en de prachtige omgeving.

Het zeilschip uit 1910 is compleet uitgerust met een gezellige roef, inclusief een volledig ingerichte keuken. Het voormalige ruim herbergt het toilet en comfortabele bedden, waardoor het schip geschikt is voor diverse vaaractiviteiten.


Het schip - de Ebenhaëzer

Mee op avontuur

De Ebenhaëzer is een Friese vrachtaak uit 1910 die destijds met landbouwproducten en turf heeft gevaren.  Sinds 1983 vaart het als recreatie- en charterschip en heeft het inmiddels Zeewolde als thuishaven gekregen.  Een reis met de zeilaak 'Ebenhaëzer' is een belevenis en is een fantastisch avontuur.

  • Zelf actief zeilen
  • Veluwe- en Randmeren
  • Groepen (max 12 pers)
  • Geen verplichte catering
  • Gratis koffie & thee
  • Thuishaven Zeewolde