Zoek je een ontspannende, avontuurlijke activiteit gericht op zeilen op de Waddenzee? Een opstapreis, een gezinsvakantie, vaarvakantie, wil je wadzeilen, waddeneilanden bezoeken en verkennen, een meezeilvakantie, zeiltocht door de natuur, een zeilzwerftocht, een waddentrektocht maken, varen langs de waddenkust, dan moet je echt even verder lezen.

Door de hoge Corona infectiedruk is het in 2022 niet mogelijk om aan boord te overnachten.
Door de kleine ruimten aan boord is het onmogelijk voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen om besmettingen te voorkomen.

Zeilvakantie Waddenzee voor (mee)zeilers

Speciaal arrangement - "Vrienden van de Ebenhaëzer"

Speciaal voor vrienden, familie, kennissen en alle voormalig opvarenden van de Ebenhaëzer en een ieder die van wadzeilen houdt.

Een unieke vakantie op de Waddenzee!
Je kunt onderweg op- en afstappen en deeltraject(en) meevaren met een kleine groep. Een lekkere uitwaaivakantie, maar als je wilt ook de mogelijkheid om zelf te manoeuvreren, navigeren en te zeilen. Alles mag, niets moet. Iedereen die van wadzeilen, natuur, droogvallen, waddeneilanden houdt, is dit de ideale kans om deel te nemen aan een magnifieke zeilvakantie. Op een dag wordt er gemiddeld zes uur gevaren, waarna er volop gelegenheid is om een eiland of havenplaats te verkennen. Drooggevallen op een plaat kun je te voet de omgeving verkennen en genieten van de prachtige natuur.
 • Gezinsverband, vrienden of individueel

  Op- en afstappen regelen we onderweg. Normaal op een zaterdag in een haven aan de vaste wal, die met de auto of de trein goed bereikbaar is. Je kunt je individueel of als groep aanmelden.

  Door de beperkingen van de regelgeving is deze reis een prive onderneming, waarbij alle opvarenden als "vrienden" van de Ebenhaezer meegaan. De reis kan alleen doorgaan bij minimaal vijf deelnemers per week!

 • Hoeveel ruimte is er?

  Accommodatie in het voormalige ruim onder de luiken beschikt over zes slaapplaatsen: 2x een tweepersoonsbedden en 2x een eenspersoonsbedden. De ruimte onder het mastdek en het vooronder zijn ingericht voor de schipper met zijn gezin. De roef (woning) met daarin de kombuis en het toilet wordt door alle opvarenden gedeeld. We meren regelmatig af in (jacht)havens om lekker te douchen en boodschappen te doen.

 • Wie kan er deelnemen aan deze zeilreis?

  Accommodatie aan boord:
  In het voormalige ruim: 6 slaapplaatsen: 2 tweepersoonsbedden en 2 eenpersoonsbedden.
  De ruimte onder het mastdek en het vooronder zijn ingericht voor ons als gezin.

  Vergoeding voor deelname als groep of als individu.
  Je kunt je individueel of als groep aanmelden.

  Groep van maximaal 6 personen: 250 euro per nacht, (min. 4 nachten) of 1600 euro per week.
  Individueel:  50 euro p.p.p.n. (min. 4 nachten) of 300 euro per week.

  Overige kosten:
  Voor de dagelijkse boodschappen, havengeld en een bijdrage voor de brandstoffen maken we een boordkas. De reis van en naar het schip is voor eigen rekening.

 • Promotiefilm

  Zeilvakantie Nederlandse en Duitse Waddenzee
  We varen ca 1,5 weken noord-oostwaarts, tot bijvoorbeeld Spiekeroog. Vervolgens varen we in ca 1,5 weken weer terug naar huis.
  De zeiltrektocht voert dan langs het Nederlandse en Oost Friese Duitse Wad. Dus eerst langs de Nederlandse waddeneilanden zoals Ameland en Schiermonnikoog naar van Borkum. Op het Duitse wad voert de reis langs alle prachtige eilanden tot en met Wangeroog. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen we ook de delta's van de Eems, Jade en Weser verkennen.
  Uiteraard doen we ook diverse havens aan het vaste land aan.

  De dagelijkse vaartocht is afhankelijk van wat we onderweg aantreffen, de weersomstandigheden en wensen van de opvarenden.
  Het vaarschema is afhankelijk van het getij, hierdoor is er ook volop gelegenheid om de eilanden lopend of met een gehuurde fiets te bekijken. Wanneer er (meerdere) kinderen aan boord zijn zullen we kortere etappes varen en meer aandacht hebben voor het spelen dan wanneer er alleen volwassenen meevaren.

Lothar Hoekstra06 53 46 72 57 | info@sylfe.nl | Windbaan 118, 3893 CK Zeewolde | Algemene Voorwaarden 
Copyright icons8 copyright 50 2022 Sylfe Zeiltochten - Alle rechten voorbehouden